У разі невиплати різниці у тарифах підприємствам тепло- та водопостачання, можуть виникнути проблеми.

Про це повідомив виконавчий директор Асоціація міст України Олександр Слобожан розповів про ризик невиплати компенсації різниці у тарифах підприємствам тепло- та водопостачання.

Водопостачання, фото: slovoidilo.ua
Водопостачання, фото: slovoidilo.ua

Згідно з повідомленнями, єдиним виходом у ситуації, коли скасовано рішення НКРЕКП, є подання та голосування у найкоротші терміни закону, який передбачить водоканалам відповідну компенсацію.

"Говорячи про наявність коштів у бюджетах міст, в уряді беруть середнє значення. Проте, всі міста, села й селища у різному становищі. Адже є чотири типи громад: які були окуповані, прифронтові, в зоні бойових дій, у більш-менш спокійній зоні. Тому, зрозуміло, що, наприклад, у Херсоні, Миколаєві, Запоріжжі коштів немає. Ці муніципалітети однозначно не зможуть підтримати свої водоканали", — зауважив Олександр Слобожан.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Водопостачання, фото: kypur.net
Водопостачання, фото: kypur.net

Нагадаємо, компенсація для водоканалів є механізмом, який допомагає водоканалам покривати свої витрати на надання послуг водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо, ми писали, що Олег Попенко розповів, що не так із нашими водоканалами і які реформи необхідно провести.

Як повідомляв "Знай.ua" українці будуть змушені платити за воду більше: жодні мораторії не допоможуть.

Також "Знай.ua" інформував, що українці будуть митися за розкладом: важливе попередження про графіки.