Адміністрація Шевченківського району Києва вирішила "допомогти" селищу Осій (Хустський район Закарпатської області). Тут київські чиновники зібралися проводити ремонт у комунальному підприємстві – дитячий оздоровчий табір "Зачарована долина".

Насамперед хочуть робити ремонт приміщень, басейнів та благоустрій території. Оголошена вартість робіт – 7 млн. 340 тис. грн.

Про це заявив колишній дупетат Київради та головний перевіряльник з укриття у Києві Леонід Ємець.

Леонід Ємець висловив сумнів щодо доцільності таких закупівель під час війни.

План Шевченківської РДА, скріншот: Dozorro
План Шевченківської РДА, скріншот: Dozorro

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Шевченківська РДА робить укриття в селі Осій Хустського району Закарпатської області. Вартістью — 400 тисяч доларів США. Це не жарт. За гроші киян роблять. Укриття в єдиній області України, де ще нічого жодного разу не прилітало. (Тьху-тьху, плює через плече)", - написав Леонід Ємець у мережі Facebook.

За даними оголошеного на "Prozorro" тендеру, за кошти киян у дитячому таборі "Зачарована долина" планують збудувати укриття на 140 осіб у селі Осій Хустського району Закарпаття.

Проектна вартість будівництва 14 мільйонів гривень – саме таку вартість відображено у проектних розрахунках, договір на проектування за 360 тисяч гривень уже підписано, повідомив екс-нардеп.

План Шевченківської РДА, скріншот: Dozorro
План Шевченківської РДА, скріншот: Dozorro

"Оскільки до цього там уже зробили ремонт на 7.3 мільйона гривень і, судячи з кошторису та вартості робіт, робили по-багатому – двері по 22 тисячі гривень, кондиціонери по 160 тисяч, душові кабіни по 32 тисячі, і судячи з вартості унітазів це був Villeroy&Boch і так далі", - обурився Ємець.

За його даними, Шевченківська РДА у травні придбала також преміальне авто для дитячого санаторію:

"Люксовий мікроавтобус за 2 мільйони Hyundai Staria у топовій комплектації Business+ з купою класних фішок - шкіряний салон, звук Bose і красиве підсвічування салону. Ну власне ось опис від виробника - переосмислює сегмент розкішних мікроавтобусів, щоби розпочати власний клас”.

Автомобіль для табору, скріншот: Facebook
Автомобіль для табору, скріншот: Facebook

Насамкінець Леонід Ємець обурився доцільністю будівництва укриття на Закарпатті за 14 млн, коли в столиці їх не вистачає, підрахував, що за ці гроші можна відремонтувати близько 14 укриттів.

Нагадаємо, півмільйона гривень на 3D музей: чиновники знову пробивають дно, доки гинуть захисники.

Раніше повідомлялося, що у Львівській області хочуть спустити 2,5 млн доларів на реконструкцію стадіону: грошей немає, але тендер проводитимемо.

Також, росіяни запустили конвеєр дронів, поки українці зливають мільйони на барабани, сковорідки та пам'ятники.