Українські сім'ї можуть одержати виплати від держави у розмірі понад 14 тисяч гривень. Витратити гроші можна на оздоровлення дитини. Хто і як може отримати кошти, нагадали у пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Українцям доступна допомога від держави у розмірі 14 165 гривень, але гроші можна витратити виключно на оздоровлення дитини. Отримати виплату можуть батьки з інвалідністю, а також багатодітні сім'ї.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

"Для дітей із малозабезпечених сімей, що належать до категорій "дитина з інвалідністю" або "дитина з багатодітної сім'ї" з 1 червня діє проект "єОздоровлення". Держава перераховує батькам кошти (14 165 грн. на дитину), за які можна за власним вибором придбати путівку до оздоровчої установи", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

У Мінсоцполітики зазначають, що кошти зараховуються батькам на спеціальну картку, яку можна оформити у ПриватБанку. Після цього можна вибрати, до якого закладу відправити дитину та сплатити путівку.

Інструкція від Мінсоцполітики. Фото: rstmo.ioc.gov.ua
Інструкція від Мінсоцполітики. Фото: rstmo.ioc.gov.ua

Раніше портал Знай повідомляв, новонародженим українцям виплачують по 3 тисячі гривень: хто може розраховувати на додаткову допомогу.

Також наш портал інформував, українцям почали виплачувати по 5 тисяч гривень: хто може претендувати на грошову допомогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, під час війни знизилася зарплата: як у ПФУ розраховуватимуть новий розмір пенсії.