Українці отримують усі належні виплати від держави, незважаючи на повномасштабну війну, однак у деяких пенсіонерів можуть забрати частину грошей.

У Пенсійному фонді розповіли, що може стати причиною для відрахування частини виплат. Зокрема, це може статися, коли людині, яка отримує пенсію, нарахували більше, ніж їй потрібно отримувати згідно із законом.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Трапляються випадки, коли пенсіонер несвоєчасно повідомляє ПФУ про своє працевлаштування чи зайняття підприємницькою діяльністю, а згідно із законом це необхідно зробити протягом 10 днів після того, як з'явилася робота або відбулося оформлення ФОП.

Коли ПФУ розпочне перевірку та помітить, що пенсіонер не повідомив про ці обставини, але гроші йому вже виплатили, його попросять добровільно повернути частину виплат.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Однак якщо особа відмовиться виконувати цю вимогу, у неї почнуть щомісяця стягнути 20% від пенсії. Згідно із законом, добровільно переплату необхідно повернути протягом 10 днів.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Крім того, половину пенсії можуть відібрати, якщо людина не виплачує аліменти або не відшкодовує збитків по різних ситуаціях. Це є підставою для того, щоб пенсіонера позбавили 50% виплат.

Раніше ми писали про те, що виплати анулюють з 1 серпня: хто з українців за кордоном може залишитися без грошової допомоги

Як повідомляв Знай.ua, поклав магніти на лічильник, бажаючи заощадити: фокуси для українця обернулися жахливими втратами

Також портал Знай.ua писав, що можна заощадити понад 300 гривень на платіжці: "Yasno" пояснили, як зберегти гроші на електриці