У НБУ звернулися до українців із пропозицією обміняти старі монети, за які можна отримати купюри інших номіналів, проте в охочих обмежений час.

У пресслужбі Національного банку у Facebook підкреслили, що у бажаючих українців є можливість обміняти старі монети лише до 30 вересня 2023 року. Йдеться про 1, 2, 5 та 25 копійок, які вже перестали бути платіжними коштами.

Таким чином можна позбутися монет вигідним способом, адже в обмін дають монети та банкноти інших номіналів у підрозділах Нацбанку та в окремих відділеннях уповноважених банків, тобто в Ощадбанку, ПриватБанку, Райффайзен банку та ПУМБ.

Ощадбанк Фото: скрін youtube
Ощадбанк Фото: скрін youtube

У НБУ зазначили, що послуга є абсолютно безкоштовною.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Отже, якщо у ваших гаманцях залишилися такі дрібні монети, ви маєте понад два місяці, щоб безкоштовно й без обмежень обміняти їх на монети та банкноти всіх інших номіналів, що перебувають в обігу", - йдеться в повідомленні.

Також українцям розповіли, що з початку вилучення з обігу здійснено обмін майже 284,5 млн штук цих монет. Станом на 1 липня 2023 року в обігу їх ще перебуває майже 7,2 млрд. штук.

Нагадаємо, стоять на дачі без діла: українці можуть непогано заробити на старих холодильниках - скільки платять за лом

Раніше ми писали про те, що "Для своїх, чужі тут не ходять": у Києві на укриття встановили кодовий замок - треба чекати на годину, щоб впустили

Як повідомляв Знай.ua, прожитковий мінімум: коли його розмір впливає на понаднормовий стаж