Зима 2022/2023 була дуже важкою для всіх українців, які мужньо залишилися в країні, незважаючи на війну, яку розпочала росія на чолі з диктатором путіним.

Постійні обстріли, дні без світла, підбудова під графіки Yasno, ліхтарики, генератори... Все це складові нашої спільної зими. Звичайно ж, українці дуже не хочуть ще раз пережити той період, коли цілі міста занурювалися в темряву, але не все так райдужно.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Окупанти цього року 271 потрапили до енергетичних об'єктів України. 75% теплової генерації було зруйновано або пошкоджено. Немає жодної ТЕС чи ГЕС, яка б узимку не зазнала ворожих атак. Високовольтна мережа відновлена ​​максимум на 30-40% щодо її нормального стану та відновити все до початку опалювального сезону неможливо.

У зв'язку з цим, навіть за відсутності обстрілів з боку Росії, цього зимового сезону нам знову доведеться сидіти з ліхтариками, діставати генератори і ходити пішки сходами, а не користуватися ліфтом. Про це попереджають енергетики в інтерв'ю "Економічній Правді".

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Навіть більше: попереджають, що ця зима може бути ще страшнішою, ніж попередня.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Через відсутність резерву генеруючих потужностей, взимку можуть бути відключення світла навіть за відсутності атак на енергосистеми.

Українцям радять подбати про наявність павербанків та генераторів, по можливості утеплити будинок та забезпечити автономне енергозабезпечення будинків на випадок аварій.

Нагадаємо, як ефективно знизити платіжку на електроенергію – ідеальні поради для економії.

Раніше ми повідомляли, що готуємо генератори та зарядки: зима буде не менш складною, ніж попередня.