НКРЕКП оголосило, що тариф на електроенергію, що діє, для населення покриває лише 28% витрат на її виробництво, транспортування та сплату податків.

З 1 червня 2023 року було встановлено новий тариф на електроенергію. Тепер він єдиний для всіх, незалежно від кількості електрики, що споживається 2,64 грн за кіловат електроенергії. У Нацкомісії озвучили ринкову ціну на електричну енергію для кінцевих споживачів (у тому числі – побутових), яка значно вища за фіксовані ціни для побутових споживачів і сьогодні становить понад 5,5 грн за кВт-год.

Тарифи на електроенергію, скріншот: Youtube
Тарифи на електроенергію, скріншот: Youtube

"Ринкова ціна складається з: – середньозваженої ціни купівлі-продажу електроенергії на ринку "за добу вперед" за квітень 2023 року – 2,81 грн за кВт-год (без урахування податку на додану вартість); – тариф на послуги з передачі з 01.04.2023 – 0,43 грн за кВт-год (без урахування податку на додану вартість); – середньозважений тариф на послуги з розподілу електричної енергії для другого класу напруги з 01.04.2023 – 1,32 грн за кВт-год (без урахування податку на додану вартість); – середньозважений тариф на послуги постачальника універсальних послуг – 0,115 грн за кВт-год (без урахування податку на додану вартість); – податок на додану вартість (20%)", – зазначають у НКРЕКП.

Тарифи на електрику, скріншот: YouTube
Тарифи на електрику, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що і платіжка зменшиться, і енергосистемі легше: в "Укренерго" дали важливі поради.

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде взимку тепло: експерт назвав необхідні умови.

Також "Знай.ua" інформував, нові правила у розкритті банківської таємниці: кого стосуватимуться зміни.