Для наших читачів, які опинилися у скрутних обставинах, є дуже важлива новина. Українці досі можуть отримати додаткову виплату у розмірі 2500 гривень від організації "Червоний Хрест".

Про це стало відомо завдяки заяві глави українського уряду Дениса Шмигаля.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube
Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Відомо, що грошова допомога надається переселенцям, які були змушені перебратися до спокійніших регіонів через повномасштабне вторгнення російських окупантів.

По 2500 грн отримають люди, які вже зареєстровані в інформаційній базі як ВПО. Тому збирати документи та подавати заяви не потрібно.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Соцдопомога. Фото: скрін youtube
Соцдопомога. Фото: скрін youtube

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що представники Мінсоцполітики та Червоного Хреста спільно прийматимуть рішення, кому надати матеріальну підтримку.

"Для отримання виплат не потрібно буде подавати жодних заяв. Розраховуємо, що виплати отримають близько мільйона осіб. Перевага надаватиметься ВПО з окупованих територій та зон бойових дій", - зазначив Денис Шмигаль.

Також переселенці мають можливість отримувати щомісяця по 2000 гривень на дорослого та 3000 гривень на дитину та людину з інвалідністю. До речі, Кабмін вніс зміни до порядку призначення цієї допомоги та продовжив виплату на півроку. Також розширено список тих, кому виплати скасують.

Нагадаємо, українцям показали, якими темпами зростають ціни на продукти: у лідерах - м'ясо, овочі та хліб.

Раніше повідомлялося, що літній салат буде на столі у кожного: в Україні різко впали ціни на цибулю, капусту, огірки та помідори.

Також, українці зможуть отримувати одразу дві виплати: хто може претендувати.