В Україні збільшиться держзамовлення на медиків, реабілітологів та соціальних працівників.

Уряд дав відповідне доручення щодо опрацювання можливості збільшення держзамовлення усім відповідальним міністерствам.

Студенти. Фото: Youtube
Студенти. Фото: Youtube

За словами Дениса Шмигаля, війна змінила ринок праці в Україні, через що держава потребує більше фахівців у медичній та соціальній сферах, а їхня підготовка має розпочатися вже зараз.

Окрім того, держава продовжить розвивати професійно-технічну освіту.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Відновлення України стане наймасштабнішим проєктом з часів Другої світової, тож на саперів, будівельників та інші дотичні професії буде найвищий запит на ринку праці, – зауважив прем’єр-міністр.

Скрін, відео YouTube студенти
Скрін, відео YouTube студенти

Шмигаль повідомив, що за підсумками наради дав також завдання підготувати й подати у вересні державне замовлення на наступний навчальний рік, щоб батьки та абітурієнти завчасно змогли ознайомитися із затребуваними спеціальностями.

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров також нагадав про підготовку реформи освіти, яка ґрунтуватиметься на впровадженні інновацій.

Нагадаємо, ми писали, що вчитися, лікуватися, веселитися: адвокат розповів, що неможливо зробити чоловікам без військового квитка.

Як повідомляв "Знай.ua" повістки студентам-магістрам влітку: адвокат пояснив, чи варто нервувати.

Також "Знай.ua" інформував, навчання під час війни: чи всі студенти мають відстрочку від мобілізації.