Голова Міністерства освіти і науки Оксен Лісовий поділився декількома деталями щодо того, які зміни очікують вчителів та викладачів.

Особливо важливим є питання заробітної плати, оскільки зараз суми, одержувані людьми, які навчають дітей різних вікових категорій — дуже маленькі.

Школа. Фото: Youtube
Школа. Фото: Youtube

Зарплата вчителя, на сьогоднішній день, це питання виключно ставки та різних надбавок — через що... якщо школи економитимуть, освітяни отримуватимуть копійки.

Через що Оксен Лісовий та поділився думками, щодо необхідності зміни "принципів нарахування зарплати педагогів", під час Національної конференції EdCamp "Воля 2023". Це питання є одним із 9 ключових у діяльності МОН.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Наразі відомо, що середня зарплата молодого педагога становить 7,6 тисячі... з яких 5,7 тис. — це оклад. У той же час середня зарплата в Україні становить 13,4 тисяч гривень.

"Діючі зарплати педагогів - це приниження. Вони повинні отримувати гідні зарплати", - заявляє Оксен Лісовий.

Вчителі-пенсіонери. Фото: Youtube
Вчителі-пенсіонери. Фото: Youtube

Проте рівень зарплати насамперед має залежати від реальних досягнень та рівня кваліфікації. А ось робочий стаж – це не основний показник. НУШ (Нова Українська Школа) має змінити все, але тільки після закінчення повномасштабної війни, бо ключовим пріоритетом зараз є оборона.

"Зарплата вчителів після перемоги обговорюється у розмірі 40 тис. грн.", - заявляє нардеп Сергій Колебошин, член Комітету ВР з питань освіти.

Нагадаємо, новий міністр освіти Оксен Лісовий, про форму навчання з 1 вересня: "Втратимо частину студентів та викладачів"

Як повідомляв "Знай.uа", у Києві вчителька "вчить" дітей тому, що війну розпочала Америка, а не росіяни: "Ображає, обзиває, принижує"

Знай.ua писав, в Україні можуть зникнути дитячі садки - у Міністерстві освіти придумали щось "новеньке"