В Україні запрацювали нові правила щодо отримання державної допомоги на оплату комунальних послуг. Тепер багато громадян ризикують залишитися без субсидії.

Існує чимало причин, через які українцям можуть відмовити у субсидії. На допомогу дуже впливає площа житла. Якщо квартира налічує понад 130 кв. м, а будинок понад 230 кв. м – виплат вам не бачити.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Крім того, при призначенні субсидії органи звертають увагу на те, які фінансові операції проводить сім'ї, а також на її загальний добробут. Будь-яка покупка на суму понад 50 тисяч протягом 12 місяців перед призначенням субсидії – теж привід для відмови.

Якщо ви маєте депозит більше 100 тисяч гривень у сумі, або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму понад 100 тисяч гривень, про субсидію можна забути. Наявність машини теж є причиною для відмови, тільки якщо вона була випущена менше 5 років тому.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Субсидію не призначать сім'ям, у складі яких є повнолітній непрацюючий без статусу безробітного або людина, середньомісячний дохід якого менший за мінімалку. Те саме стосується і члена сім'ї, який не платить ЄСВ протягом трьох місяців.

Наявність боргу з комуналки за понад 3 місяці і довше - також привід, щоб органи відмовили у субсидії, а також якщо один із членів сім'ї за минулі 12 місяців купив валюту на суму 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, виплата кредиту під час війни: як отримати відстрочку від банку, щоб уникнути штрафу