В Україні розширили перелік громадян, які можуть одержати одноразову допомогу у розмірі 5000 гривень. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Йдеться про виплату матеріальної допомоги у розмірі 5000 гривень від держави, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

З початку запровадження цієї грошової допомоги її не мали права отримувати громадяни, які станом на 5 червня 2023 року були зареєстровані як одержувачі допомоги на проживання для ВПО. Урядом було вирішено скасувати цю норму та, отже, розширити перелік одержувачів одноразової виплати.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Відтепер грошову допомогу від держави отримають усі громадяни, які на момент Каховської катастрофи проживали (були зареєстровані/задекларовані) у населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, які зазнали підтоплення", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв бонус до грошових виплат: переселенці можуть подати заявку на нову гуманітарну допомогу.

Також наш портал інформував, залишилися без дому та потребуєте допомоги: як оформити довідку ВПО та виплати від держави, інструкція.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям безкоштовно роздають продуктові набори, ліки та корм для тварин: де і як отримати.