Під час війни багато українців втратили роботу та дохід, проте до вторгнення активно користувалися послугами позики. Борги повертати у будь-якому разі доведеться, але банки надають можливість відстрочення виплат.

Так, українці можуть отримати відстрочку щодо виплати кредитів під час військового стану. Як це зробити та уникнути штрафних санкцій, нагадали у банку. Заяву про реструктуризацію боргу приймають кредитори, а подати її можна особисто та дистанційно.

Кредитори, скріншот: YouTube
Кредитори, скріншот: YouTube

Людина може направити до банку відповідну заяву до банку рекомендованим листом з повідомленням про вручення або електронною поштою. Перевага в тому, що це питання можуть вирішити люди, які перебувають за межами України.

Що потрібно вказати у заяві:

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
  • ПІБ позичальника.
  • Назва кредитора.
  • Дата укладання кредитного договору.
  • Місце проживання позичальника.

Крім того, до заяви необхідно додати документи. Йдеться про довідку про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб, якщо така є, а також документи, що підтверджують зазначену в договорі інформацію про склад сім'ї позичальника, доходи сім'ї тощо. Ще в банку запитають посвідчення особи з інвалідністю в результаті війни, якщо воно є.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Коли банк отримає документи та заяву, кредитний борг мають реструктуризувати. Процес розпочнеться з дня подання документів клієнтом, а протягом 14 днів проводяться всі розрахунки та надходить повідомлення про нові умови кредиту.

Нагадаємо, "Нафтогаз" звернувся до споживачів із проханням: ось чому так важливо оплачувати комуналку