Нацкомісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила рішення про підвищення тарифів на воду, але не погодила це з урядом. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму telegram-каналі.

Денис Шмигаль заявив, що підвищення тарифів на воду з 1 липня не узгоджувалося з урядом і назвав це рішення регулятора неприйнятним.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

"Рішення не прийнятні. Рішення не погоджені з урядом. Під час війни ми повинні діяти єдиною командою, особливо в таких чутливих галузях, як енергетика та тарифоутворення", - заявив прем'єр-міністр.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Шмигаль зазначив, що доручив міністру енергетики обговорити з регулятором можливість перегляду рішення щодо зростання тарифів. Він наголосив, що подібні дії йдуть у розріз із політикою уряду.

"Ми робимо все можливе, щоб забезпечити соціальну справедливість. Збільшуємо пенсії. Виплачуємо субсидії всім нужденним. Допомагаємо регіонам для сталості тарифів на тепло та гарячу воду. У той час як неузгоджені рішення комісії йдуть у розріз із політикою Уряду", - додав він.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Нацкомісія ухвалила рішення: що буде з тарифами на воду з 1 липня.

Також наш портал інформував, що українці недоплачують за світло: у ДТЕК сказали, яким має бути реальний тариф і як покривається різниця.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам за комуналку ще сильніше "закрутять гайки": який "сюрприз" приготував уряд.