В Україні з 1 липня зростуть тарифи на воду та каналізацію. Відповідне рішення ухвалила Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Про це йдеться на сайті регулятора.

Нацкомісія вже кілька разів переносила питання тарифів на воду для населення, але після нещодавнього звернення водоканалів вирішила підвищити ціни.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

"29 червня 2023 р. відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання (продовження засідання НКРЕКУ від 31.05.2023), на якому було прийнято рішення ухвалити постанови НКРЕКУ про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення", - йдеться у повідомленні.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Зазначається, що підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення буде проведено у два етапи. Перший – з 1 липня по 31 серпня, а другий – з 1 вересня 2023 року.

При цьому середнє зростання тарифів становитиме близько 30%. В результаті суми у платіжках за водопостачання та водовідведення для середньостатистичних сімей зростуть приблизно на 60 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжки можна знизити на сотні гривень лише на одній електриці: лайфхак із лічильником.

Також наш портал інформував, що українці недоплачують за світло: у ДТЕК сказали, яким має бути реальний тариф і як покривається різниця.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам за комуналку ще сильніше "закрутять гайки": який "сюрприз" приготував уряд.