До пенсії за віком, за інвалідністю та за вислугу років, призначених відповідно до Законів України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб", передбачено надбавку з догляду. Хто її може отримати, пояснили у ПФУ.

Українські пенсіонери мають право подати заяву на призначення надбавки для догляду. Збільшити розмір своїх виплат можуть кілька категорій громадян.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Прибавка для догляду призначається:

  • особам з інвалідністю І групи;
  • одиноким особам з інвалідністю ІІ групи, які потребують постійного стороннього догляду або досягли пенсійного віку;
  • одиноким особам з інвалідністю ІІІ групи, які досягли пенсійного віку;
  • одиноким одержувачам пенсії за віком та за вислугу років, які потребують постійного стороннього догляду.

Пенсійний Фонд Україні. Фото кадр з "Youtube"
Пенсійний Фонд Україні. Фото кадр з "Youtube"

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Українці з інвалідністю І групи можуть отримати надбавку на підставі довідки МСЕК без заяви до будь-якого виду пенсії. Інші категорії мають подати заяву про те, що не мають працездатних родичів, які могли б їх утримувати.

Раніше портал Знай повідомляв, як українцям самостійно зробити розрахунок майбутньої пенсії та навіщо він потрібен: у ПФУ відповіли.

Також наш портал інформував, у яких випадках не призначать субсидію на комуналку: українцям можуть відмовити.

Крім того, ми писали, як перевірити придбаний страховий стаж через комп'ютер: ПФУ дав інструкцію, впорається навіть дитина.