Літо трохи "розтопило" ціни на один із найпопулярніших і універсальних продуктів, який користується попитом цілий рік - макарони. Які цінники виставили супермаркети, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Макарони за останній рік подорожчали, проте не так суттєво, як низка багатьох інших продуктів, наприклад, молочка, м'ясо чи овочі. До того ж на кінець червня у супермаркетах фіксується зниження цін на макаронні вироби.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 27 червня вермішель довга у середньому коштує 25,90 гривні за кілограм. Для порівняння, минулого місяця цей товар продавався по 26,90 гривні за кіло. Коротка вермішель також подешевшала, але менш помітно – з 29,85 до 29,50 гривні за кілограм. Цінники на продукт коливаються у межах 26,89-32,10 гривні за кілограм, залежно від супермаркету.

Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Здешевлення порадували українського покупця та макарони пір'я. Середній цінник на продукт знизився із 28,45 до 27,92 гривні за кілограм. Купити ці макарони можна за ціною від 25,89 до 32,50 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, поки всі забули про свята, можна зробити шашлик: в Україні дешевшає свинина, курятина та сало.

Також наш портал інформував, супермаркети здивували динамікою цін на популярні крупи: скільки заплатимо.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, цінова "турбулентність": як змінилася вартість молока, кефіру та сметани в українських супермаркетах.