За інформацією пресслужби мережі "Епіцентр", попит на генератори та зарядні станції в Україні зазнав суттєвого зниження порівняно з осіннім піком.

Однак він варто додати, що він залишається вищим, ніж влітку минулого року. За перші тижні літа, зазначають у пресслужбі, попит на обігрівачі значно знизився порівняно з минулим роком

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

Продажі щодо цього конкретного "питання" з 1 по 20 червня поточного року скоротилися більш ніж удвічі порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Тоді українці активно купували обігрівачі, враховуючи можливий дефіцит газу і проблеми з опаленням взимку через масштабні російські ракетні атаки, що продовжуються, через які страждала критична інфраструктура.

Популярні новини зараз
Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Крім цього, видно і те, що знижується попит на автомобільні акумулятори та навіть павербанки. Продажі знизилися — на 6 відсотків та 32 відсотки, відповідно. Хоча помітно, що зросли обсяги продажів дизельних (у 3 рази) та бензинових (у 2 рази) генераторів... зарядних станцій EcoFlow, світильників на сонячних батареях.

Генератор. Фото: Youtube
Генератор. Фото: Youtube

Можна ще відзначити те, що обсяги продажів, хоч і нижчі від пікових осінніх значень, але вони не впали до рівня минулого літа. Все через те, що українці вже знають, із чим можуть мати справу.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики готові збільшити фінансування субсидій: чи зміниться розмір виплат

Як повідомляв "Знай.uа", не лише двозонний лічильник: як платити за електроенергію в рази менше

Знай.ua писав, українці можуть нашкодити енергосистемі: в Yasno зробили важливу заяву