З 1 липня 2023 року набудуть чинності нові правила щодо оподаткування майна українців. Це означає, що вже з цього періоду почнуть надходити квитанції на оплату податку на квартири та будинки.
У 2023 році українці платять за минулий рік, тому йдеться про 97,5 грн за квадратний метр, згідно з розміром податку на нерухомість у розмірі не більше ніж 1,5%. Незважаючи на те, що сума залежить від площі нерухомості, потрібно платити тільки за зайві квадрати.

Податкова служба, фото із вільних джерел
Податкова служба, фото із вільних джерел

Якщо метраж квартири перевищує 60 квадратів, а будинки – 120 квадратів, то доведеться заплатити. Податок нараховується і виплачується лише раз на рік. Наприклад, при володінні квартирою площею 90 квадратних метрів заплатити потрібно за 30 квадратів, тобто 2925 грн. Сума зростає залежно від зайвих квадратних метрів.

Як тільки українці отримають квитанцію 1 липня, вони матимуть лише 60 днів на те, щоб сплатити податок. Інакше їм загрожує штраф, тому рекомендується не затримувати виплати.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Однак деякі люди будуть звільнені від сплати податку:

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще
  • якщо їхня нерухомість знаходиться в зоні бойових дій;
  • якщо їхня нерухомість знаходиться в окупованій зоні;
  • якщо їх нерухомість знищена внаслідок бойових дій.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики готові збільшити фінансування субсидій: чи зміниться розмір виплат

Раніше ми писали про те, що це вже не знущання: пенсіонери несподівано помітили "бонус" у 400 грн.

Як повідомляв Знай.ua, без повірки лічильників українці опиняться у величезних боргах: залишилося лише кілька днів