В Україні боржникам за житлово-комунальні послуги готуються ще більше "закрутити гайки". Який "сюрприз" приготував уряд, розповіла ексглава Податкового комітету ВР Ніна Южаніна у своєму телеграм-каналі.

У Верховній Раді зареєстрували урядовий законопроєкт №  9363 "Про внесення змін до деяких законів України щодо цифровізації виконавчого провадження". Цей документ передбачає запровадження заборони на купівлю автомобілів для громадян, які заборгували за комунальні послуги.

Боржники. Фото: Youtube
Боржники. Фото: Youtube

Так, при реєстрації автомобіля проводитиметься обов'язкова перевірка покупця, а точніше, чи є він у Єдиному реєстрі боржників. Якщо заборгованість по комуналці підтвердиться, то в реєстрації транспортного засобу буде відмовлено.

Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube
Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

"Крім того, банківські установи на вимогу судового виконавця повинні не продовжувати депозитні договори, сповіщаючи виконавця про суму депозиту в відсотках, а після — накладати арешт на депозит та передавати ці гроші в рахунок погашення боргу, - додала Ніна Южаніна.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці недоплачують за світло: у ДТЕК сказали, яким має бути реальний тариф і як покривається різниця.

Також наш портал інформував, "Відключатимуть": експерт попередив, що чекає на українців, які накопичили борги за комуналку під час війни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям нараховують борги за не спожитий газ: у "Нафтогазі" розповіли, як досягти справедливості.