На фінансування житлових субсидій виділено достатню суму коштів, проте держава готова підвищити витрати на допомогу, якщо виникне така потреба. Про це заявила перший заступник міністерки соціальної політики Дарія Марчак під час телемарафону.

В Україні з 1 червня зріс тариф на електроенергію, але незважаючи на цю кількість охочих отримати житлову субсидію, практично не змінилося. Проте у Мінсоцполітики готові до можливого збільшення кількості субсидіантів.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Ми поки що не бачимо значного зростання кількості, однак, звісно, ​​ми як уряд готові до цього", - зазначила Марчак.

За її словами, на виплату субсидій передбачено 37 мільярдів гривень, і цієї суми має вистачити. Втім, держава готова збільшити фінансування допомоги, зокрема, за рахунок грошової підтримки від міжнародних партнерів.

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Підвищуватиме фінансування субсидій у разі збільшення претендентів на допомогу, тому субсидіантам не варто розраховувати на якесь підвищення виплат.

Варто зазначити, що станом на другу половину червня в Україні налічується 2,2 мільйона домогосподарств, які отримують субсидію. Очікується, що з настанням опалювального сезону кількість субсидіантів збільшиться.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні скоротять кількість субсидіантів після нових перевірок: хто залишиться без допомоги.

Також наш портал інформував, контролер "Нафтогазу" пошкодив клієнту пломбу під час фіксації показань лічильника: у компанії відповіли на скаргу.

Крім того, ми писали, субсидія після придбання нового житла: у ПФУ розповіли, чи можна оформити допомогу.