В Україні є обвал цін на капусту нового врожаю. Така тенденція пояснюється початком масового збирання середніх сортів капусти в українських господарствах. Зазначається, що цінник на овоч уже помітно нижчий, ніж торік. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Більшість українських виробників продають капусту нового врожаю по 25-35 гривень за кілограм, що в середньому на 16% дешевше, ніж тижнем раніше. Таке стрімке зниження цін пояснюється одразу кількома чинниками.

Ціни на капусту, скріншот: YouTube
Ціни на капусту, скріншот: YouTube

По-перше, після періоду дощів погода в Україні почала приходити в норму і в результаті пропозиція капусти на ринку почала активно зростати. По-друге, дощова погода негативно позначилася на якості продукції. Деякі фермери зазначають, що капуста почала тріскати. Водночас попит на овоч на внутрішньому ринку залишається досить стриманим.

Ціни на капусту, скріншот: YouTube
Ціни на капусту, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Аналітики зазначають, що білокачанна капуста продається вже в середньому на 14% дешевше, ніж за аналогічний період 2022 року. Фермери прогнозують, що тенденція до здешевлення в цій категорії може залишитися на ринку і надалі.

Раніше портал Знай повідомляв, викладати півзарплати не доведеться: на прилавках супермаркетів з'являються дешеві овочі, які ціни.

Також інформаційний портал Знай повідомляв, в українських супермаркетах оновили ціни на м'ясо: скільки просять за свинину, курятину та сало.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, голодувати не будемо, але гаманці "схуднуть": що буде з цінами на овочі та фрукти, прогноз експертів.