Для всіх наших дорогих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Багато українських пенсіонерів, які продовжують працювати на "заслуженому відпочинку" не знають, як відбувається перерахунок виплат для їхньої категорії.

Про важливі нюанси перерахунку виплат працюючим пенсіонерам у деталях повідомляє "Пенсійний кур'єр", у мережі Facebook.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Один із читачів запитав експертів: "Я на пенсії, але ще працюю. Якщо я звільнюсь після року роботи, мені щось виплатять?".

Відповідь "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook
Відповідь "Пенсійного кур'єра", скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Експерти "Соціальної платформи" пояснили, що для того, щоб у майбутньому провели перерахунок пенсії як пенсіонеру, який працює, необхідно відпрацювати два роки після призначення пенсії або щоб після призначення (перерахунку) пенсії минуло не менше двох років (якщо відпрацьовано менше двох років).

Варто нагадати той факт, що в Україні було проведено масштабний перерахунок пенсійних виплат. І тому деякі категорії пенсіонерів набули підвищення. Те саме стосується і людей похилого віку, які продовжують працювати.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Зробили і перерахунок пенсії у зв'язку з урахуванням страхового стажу та заробітної плати. У цьому випадку середній розмір підвищення становить 409,16 гривні.

Нагадаємо, українці можуть отримувати пенсію набагато раніше 60-ти років: за індивідуального розрахунку до 11 тис грн.

Раніше повідомлялося, що заробітки під час війни зменшилися: як це вплине на майбутню пенсію.

Також, на хліб з олією: ПФУ підняв виплати частини пенсіонерів, хто став "багатшим" на 220 гривень.