Гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко розповів, збільшення споживання відбувається шляхом активного використання кондиціонерів через сильну спеку.

Наразі фахівці фіксують літній пік, тобто громадяни сильно навантажують електромережу. Інтерв'ю Коваленко дав сайту Pro гроші.

Енергозберігаючі лампочки. Фото: кадр з youtube
Енергозберігаючі лампочки. Фото: кадр з youtube

"Я думаю, що споживачам потрібно влітку ставитися до електроенергії, як і взимку. Тобто намагатися не використовувати у пікові години кондиціонери", – каже Коваленко.

Він зазначив, що українці звикати до відповідального споживання та бажано не вмикати свої кондиціонери, коли енергосистема отримує найбільші навантаження: з 19:00 до 22:00.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Зекономити електроенергію можна також вимикаючи світло там, де немає людей. Ще можна рідше користуватися мікрохвильовими печами та електрочайниками. Якщо вкрай потрібно закип'ятити воду чи підігріти їжу – користуйтеся газовою плитою.

Кондиціонер, скріншот з відео
Кондиціонер, скріншот з відео

Ще експерти радять не вмикати одночасно праску та пральну машину, а температуру бойлера знизити до 50 градусів.

До війни українці навряд чи задумувалися над цим питанням, адже енергетики могли маневрувати потужностями за потреби, тому ніяких відключень світла не було.

Нагадаємо, ми писали, що частина Києва знову без світла: електрику вимкнули у пʼяти районах

Як повідомляв "Знай.ua" нові тарифи збільшили платіжки українців на 200-300 грн, а якщо з бойлером - до 500 грн.

Також "Знай.ua" інформував, місцеві бюджети "ломляться" від грошей: несподівана "побочка" від війни.