Президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким борці за незалежність України у ХХ столітті отримуватимуть надбавку до пенсії. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Президент підписав законопроєкт №8032, згідно з яким в Україні запроваджується спеціальна пенсія для політв'язнів часів СРСР за особливі заслуги перед Україною.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Так, борці за незалежність, які були ув'язнені за свої переконання, отримуватимуть від держави 4200 гривень. Ця виплата надається щомісяця, додатково до пенсії. Крім того, надбавка потрапляє під індексацію, тож щорічно збільшуватиметься.

" Це буде надбавка для борців за незалежність України, ув'язнених за свої переконання. До пенсії будуть виплати у розмірі 4200 гривень на місяць із наступною індексацією ", - пояснив народний депутат.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям "Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні
Показати ще

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

Варто нагадати, що законопроєкт щодо встановлення пенсій за особливі заслуги борцям за незалежність України у ХХ столітті у розмірі 200% прожиткового мінімуму народні депутати ухвалили наприкінці травня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як отримати нове пенсійне посвідчення у разі його втрати: проста інструкція та список документів.

Також наш портал інформував, як українцям безболісно зняти арешт із пенсійної картки: питання вирішується за один день.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців змусять повернути частину отриманих пенсій, якщо вони не "грали за правилами": кому варто задуматися.