Частина українців отримують різні доплати до пенсійних виплат, але деякі з них можуть втратити такі приємні бонуси. У ПФУ назвали категорію.
Йдеться про тих, хто мешкає на радіоактивно забруднених територіях. Раніше такі пенсіонери отримували виплати у розмірі однієї, двох чи трьох мінімальних зарплат. Це передбачено у статті 39 Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Проте вже зараз українці почали втрачати свої доплати. У Пенсійному фонді пояснили, що це відбувається через те, що в бюджеті не вистачає коштів, щоб виплатити гроші людям, які не працюють і проживають на цих територіях.

Виплату вирішили призупинити, і за цей час уже сформувалася заборгованість, проте поки що немає можливості її погасити. Також влада сумнівається, чи варто загалом відновлювати такі виплати окремим категоріям українців.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що йдеться не про пенсіонерів-ліквідаторів чи постраждалих, а тих, хто все життя нормально себе "відчував" у фінансовому плані, але напередодні призначення пенсії вирішив подати заявку на виплату цієї надбавки.

Раніше ми писали про те, що робити з "вічними" боргами за газ: де можна виправити невірні дані

Популярні новини зараз
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, скільки українці можуть заробити в Європі: експерт розповів, від чого залежить рівень зарплати

Також портал Знай.ua писав, як отримати нове пенсійне посвідчення у разі його втрати: проста інструкція та список документів