В "Укренерго" звернулися до побутових споживачів із закликом допомогти їм відновлювати енергосистему після численних атак російськими окупантами.

Оператор системи передачі електроенергії у своєму telegram-каналі розповів про стан енергосистеми та пояснив, як можуть допомогти українці.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

В "Укренерго" зазначили, що літній пік споживання електроенергії набирає обертів разом із підняттям стовпчика термометра. Це збільшує навантаження на енергосистему, що ледве витримала терор російських загарбників, і ускладнює ремонтні роботи.

"Ремонти цього літа дуже складні - 6 місяців прицільних ракетних та дронових атак на енергосистему суттєво її послабили. Професійною мовою енергетиків - "зменшили надійність"", - наголосили в "Укренерго".

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Оператор системи передачі електроенергії додав, що енергосистема сильно ослабла та додаткові навантаження не сприяють її ефективному ремонту. Тому всіх побутових споживачів закликають допомогу енергетикам у цьому непростому завданні та зменшити споживання електроенергії.

"Допомогти нам ремонтувати енергосистему досить просто – будь ласка, продовжуйте дбайливо та по черзі використовувати енергоємні електроприлади, особливо під час вечірнього максимуму споживання – з 19 до 22 години", - закликали в "Укренерго".

Раніше портал Знай повідомляв, Україна може уникнути відключень електроенергії: глава "Укренерго" назвав умову.

Також наш портал інформував, українців готують до повернення блекаутів у липні: кому відключатимуть світло.

Крім того, ми писали, відключення світла по всій Україні: ДТЕК пояснили ситуацію.