У застосунку Київ Цифровий з'явилася можливість не лише створювати QR-квитки з пластикової транспортної карти, а й придбати цифрову.

Її можна використовувати, як і пластикову платіжну картку, та додати до Apple Wallet, щоб оплачувати смартфоном. Втім в мережі кияни обурилися, адже віртуальна картка чомусь коштує грошей - 40 гривень. Варто зазначити, що пластикова лише на 10 грн дорожче - 50 грн. Своє обурення висловив у Twitter Олег Симороз, колишній військовий, який відстоює активну громадянську позицію.

Цифровий Київ.  Фото: Youtube
Цифровий Київ. Фото: Youtube

А це за який такий х*й ви вимагаєте з киян 40 грн за ВІРТУАЛЬНУ транспортну картку? Це шо за діч така? Ок, я розумію пластикова, немає питань, хоча теж маразм. А яким чином віртуальна картка може мати ціну 40 грн? 40 грн з кожного бажаючого користуватися послугами комунального транспорту зі смартфону. За що? Це ж тупо гроші з повітря… На кому ви бляха заробляєте? Комунальний транспорт - це соціальна послуга, перестаньте на все дивитись з бажанням наживи! Просто неадекватні у**бки… — написав Симороз.

Скриншот twitter
Скриншот twitter

Популярні новини зараз
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці
Показати ще

Він також зазначив, що у травні 2023 року вже було виділено 20,3 млн грн на розробку цієї карти. Це були гроші платників податків, Комунальне підприємство "Головний інформаційно-обчислювальний центр" витратило кошти міського бюджету на цю потребу.

Скриншот twitter
Скриншот twitter

Представники Київ цифровий раніше вже пояснювали чому кияни мають платити за віртуальну карту. Як виявилось, ці кошти потрібні, щоб оплачувати підтримку програмного забезпечення; збереження та захист даних; резервний та обмінний фонди для карт.

Нагадаємо, ми писали, що робити із "вічними" боргами за газ: де можна виправити невірні дані.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні падають ціни на м'ясо: скільки коштуватиме кілограм свинини, курятини та сала.

Також "Знай.ua" інформував, українців попередили про суттєве подорожчання хліба: в чому причина.