За вікнами українців справжнє тепле літо, а це означає, що триває сезон субсидій на неопалювальний період. Справа в тому, що багато людей думають тільки про субсидії, проте деякі категорії громадян можуть отримати на оплату комуналки і важливо розуміти, що це не субсидія.

Про це стало відомо завдяки інформації експертів порталу "На пенсії".

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Відповідно до рішення українського уряду до пільговиків належать:

100% знижку на комуналку мають

Особи, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною та члени сімей померлої особи, що має особливі заслуги перед Батьківщиною (батьки, дружина (чоловік)).

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Пенсіонери, які раніше працювали педагогічними, медичними та фармацевтичними працівниками, фахівцями із захисту рослин, працівниками бібліотек у сільській місцевості та селищах міського типу.

Особи, які проживають у сільській місцевості та селищах міського типу, що працюють/раніше працювали у музеях, державних та комунальних закладах культури, навчальних закладах, сфері культури.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

50% знижка належить

Багатодітним сім'ям, дитячим будинкам сімейного типу, прийомним сім'ям, сім'ям опікунів (піклувальників).

Батькам та членам сім'ї особи рядового та начальницького складу служби цивільного захисту, які загинули (померли) або зникли безвісти під час виконання службових обов'язків.

Особам, звільненим зі служби цивільного захисту за віком, хворобою або вислугою років, які стали особами з інвалідністю під час виконання службових обов'язків, та членів їх сімей.

Дружині (чоловіку) померлих громадян із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та опікунам дітей (на час піклування) померлих громадян із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до категорії 3, смерть яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Сім'ї, які мають дитину з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Учасникам війни.

Окремим категоріям осіб із числа жертв нацистських переслідувань.

У розмірі 25% знижки пільгу отримують лише люди зі статусом "Діти війни".

Нагадаємо, на хліб з олією: ПФУ підняв виплати частини пенсіонерів, хто став "багатшим" на 220 гривень.

Раніше повідомлялося, як оформити пенсію по інвалідності: необхідні документи та куди звертатися.

Також, на пенсіонерів у липні чекає спеціальний перерахунок: виплати зростуть до 6076 гривень.