Для всіх наших дорогих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важлива новина. Справа в тому, що частина українців, які нині вже на "заслуженому відпочинку" мають право отримувати надбавку до своїх основних виплат. Йдеться про суму 250 гривень.

Слід одразу зазначити, що ця категорія пенсіонерів це ті, хто були донорами. Надбавку за донорство встановлено у розмірі 10% від середнього прожиткового мінімуму по країні.

Про це пише портал "На пенсії".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Повідомляється, що сьогодні такий мінімум становить 2589 гривень. Відтак щомісячна надбавка до пенсії за донорство становить 258,90 гривень.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

донорство крові, фото: ООС
донорство крові, фото: ООС

Однак отримати цю надбавку можуть лише громадяни, яким присвоєно звання Почесного донора України. Для того, щоб претендувати на нього, потрібно регулярно здавати кров, причому всі ці випадки мають бути документально підтверджені.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Зокрема закон встановлює такі мінімальні нормативи для отримання звання Почесного донора:

- безкоштовне здавання 40 разових максимально допустимих доз крові;

- безкоштовна здача 60 разових максимальних допустимих доз плазми.

При цьому, маючи в активі такий донорський послужний список, можна отримати звання та нагрудний знак "Почесний донор України". І вже із документами, які підтверджують це звання, можна вирушати до ПФУ із заявою на виплату надбавки до пенсії.

Нагадаємо, як оформити пенсію по інвалідності: необхідні документи та куди звертатися.

Раніше повідомлялося, пенсіонерів у липні чекає спеціальний перерахунок: виплати зростуть до 6076 гривень.

Також, вистачить 220 гривень? Як змінилися виплати працюючих пенсіонерів після індексації.