В Україні запровадили нову грошову допомогу для деяких українців. Так, громадяни, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС, отримають по 5000 та 6600 гривень на людину. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Жителі Херсонської та Миколаївської областей, які постраждали від підтоплення після чергового терористичного акту російських загарбників, отримають одразу дві грошові допомоги.

Херсощина після вибуху ГЕС. Фото: скрін youtube
Херсощина після вибуху ГЕС. Фото: скрін youtube

Зазначається, що мешканці цих регіонів отримають одноразову допомогу від держави у розмірі 5000 гривень на кожну особу. Кабмін вже ухвалив відповідне рішення та виділив Херсонській та Миколаївській обласним військовим адміністраціям 564 млн 875 тис. гривень для допомоги постраждалому населенню.

Виплати. Фото: скриншот Youtube
Виплати. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Також громадяни, які проживають у зоні підтоплення, отримають додатково по 6600 гривень від ООН. У результаті загальний розмір допомоги становитиме 11600 гривень на кожну особу.

"Окрім того, за загальною домовленістю з нашими партнерами всім постраждалим буде виплачено додаткову фінансову допомогу Міжнародній організації з міграції ООН. Вона становитиме 6600 гривень на людину", - заявили в Мінреінтеграції.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні хочуть об'єднати виплати: що чекає на тих, хто отримує соціальну допомогу.

Також наш портал інформував, українцям з дітьми виплатять по 14 165 грн допомоги: хто має право отримати гроші і на що можна витратити.

Крім того, ми писали, перші українці отримали компенсацію на ремонт пошкодженого житла: хто в пріоритеті.