Через постійні атаки росії на критичну інфраструктуру, українців попереджали про імовірні вимкнення електроенергії.

Проте відключень можна уникнути, що для цього потрібно, розповів голова компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький. За його словами, якщо в енергосистему буде надходити достатній обсяг імпортної електроенергії з Європи, відключень можна буде уникнути.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Для цього необхідно змінити механізми цінового регулювання таким чином, щоб імпорт заходив в України в години найбільшого споживання, коли не вистачає потужностей українських електростанцій.

Наразі ж маємо зворотню ситуацію: через цінові обмеження на ринку імпорт в Україну відбувається в години надлишку, коли обмеження штучно тримають ціну на вищому рівні, ніж у Європі, і європейці охоче продають дорожче на нашому ринку, ніж на своєму.

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Вимкнення світла, фото: Знай.ua
Вимкнення світла, фото: Знай.ua

Така ситуація є неприйнятною та має бути змінена. Він зазначив, що зняття обмежень дасть змогу формувати реалістичні ціни, які не обов’язково будуть вищі, ніж зараз.

"Коли енергосистемі треба, коли виникає дефіцит, ціна йде вгору. Заходить імпорт, він знижує ціну", - зазначив Кудрицький.

Нагадаємо, ми писали, що як ефективно заощадити на електриці у літню спеку: квитанції "схуднуть" вже за тиждень.

Як повідомляв "Знай.ua" коли ДТЕК закликає економити: лайфгаки які допоможуть охолодити ваше житло.

Також "Знай.ua" інформував, готуємо свічки та генератори: суми у квитанціях зростуть на 35%.