Українців штрафуватимуть, якщо вони не дадуть відповідь на запит Державній податковій службі.

Податкова служба має право подавати письмовий запит про надання деяких відомостей у підприємців, і їхнього документального підтвердження, такі норми прописані в документі "Про внесення змін до Податкового кодексу України № 2970.

Документи. Фото: Youtube
Документи. Фото: Youtube

Серед підстав, через які податківці мають право надсилати запит — виявлення помилки чи недостовірних даних, які вказані у звіті про рахунки. Або ж якщо надійшла інформація від компетентних органів іноземної юрисдикції, з якою Україна має міжнародну угоду, що містить положення про обмін даними для податкових цілей.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

У разі відсутності відповіді на такий запит з податкової — штрафні санкції. Розмір штрафу чималий — сума дорівнює 5 мінімальним зарплатам. Таким чином штраф становить 33 500 гривень. Українців попередили, що штрафуватимуть за неподання або ж подання необхідних документів не в повному обсязі, а також за неподання відповіді на запит.

Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев назвав нову дату прийняття законопроєкту про скасування податкових пільг.

Нагадаємо, ми писали, що через скільки можна за кермо після випивки, щоб не влаштувати трагедію та не заробити штраф.

Як повідомляв "Знай.ua" українці все більше пересідають на електрокари: які моделі стали найпопулярнішими.

Також "Знай.ua" інформував, перші українці отримали компенсацію на ремонт пошкодженого житла: хто у пріоритеті.