В Україні фактично запрацювала програма "ЄВідновлення" з виплати грошової компенсації на ремонт житла, пошкодженого внаслідок війни. Стало відомо, що перші вісім людей вже отримали допомогу.

Про це розповів міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. Українцям почали сплачувати компенсації для відновлення пошкодженого житла.

"Важливий день, тому що перші вісім людей вже отримують компенсацію за програмою "єВідновлення" через "Дію". Ми вважаємо, що зараз люди вже повинні починати отримувати компенсацію та мати можливість відремонтувати та побудувати нове житло", - сказав Кубрак.

Олександр Кубраков
Олександр Кубраков

Перший етап програми був запущений 10 травня. Вона розрахована на тих, чиє житло зазнало незначних ушкоджень і підлягає відновленню. Отримані від держави гроші можна витратити виключно на придбання будівельних матеріалів, оплату будівельних робіт, послуги підрядників.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Максимум, який можуть виділити на відновлення одного об'єкту – 200 тисяч гривень. Насамперед допомогу отримають ті, в чиїх будинках потрібно зробити косметичний ремонт. Крім того, у пріоритетній черзі незахищені групи населення – багатодітні сім'ї, особи з інвалідністю та інші, а також учасники бойових дій та члени сімей загиблих військових.

Руйнування в Україні, фото weukraine
Руйнування в Україні, фото weukraine

Нагадаємо, в українців за кордоном з'явився новий спосіб подати заявку на призначення пенсії: що потрібно зробити

Раніше ми писали про те, що після повернення штрафів і перевірок Гетьманців хоче "революції": це вже лякає