Український уряд вирішив ускладнити життя громадянам, які не платять за своїми боргами. Так, Кабінет міністрів пропонує ввести норму, яка дозволить забрати банківські депозити у боржників у рахунок погашення боргу.

Про це йдеться у новому проєкті закону №9363, який зареєстрували в українському парламенті.

"Ощадбанк". Фото: скрін youtube
"Ощадбанк". Фото: скрін youtube

Документ передбачає обов'язкову перевірку покупця автомобіля на присутність його у Єдиному реєстрі боржників. Якщо він опиниться у цьому списку, то зареєструвати авто не зможе.

При цьому варто додати, що до Єдиного реєстру боржників може потрапити кожен українець, якого зобов'яжуть сплатити борги з комуналки, аліментів, кредитів у судовому порядку. Причому зараз суди через борги за комунальні послуги проходять за спрощеною процедурою.

Популярні новини зараз
Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Також із травня 2023 року у боржників заарештовують рахунки у банках, незалежно від суми заборгованості. При цьому є можливість повернути право користуватися грошима у сумі до 13 400 гривень (дві мінімальні зарплати).

Для цього слід звернутися до державного виконавця і той видасть розпорядження банку на зняття арешту з рахунку.

Банківська карта та банкомат. Фото: youtue
Банківська карта та банкомат. Фото: youtue

Тепер законодавчо пропонується заарештовувати і депозити боржників на вимогу судових виконавців.

Наразі законопроект №9363 перебуває на розгляді у профільному парламентському Комітеті з питань правової політики. Він має дати свій висновок щодо цього проекту закону.

Раніше цей законопроект уже погоджено з Міністерством фінансів, Міністерством економіки та МВС.

Нагадаємо, залишає без грошей на їжу: українка скаржиться, що "Ощадбанк" безпідставно блокує пенсійні картки.

Раніше повідомлялося, холодильник, диван та ліки: що не можуть забрати через борги.

Також, 4 молитви, які має знати кожен українець: надійний захист для вас та ваших дітей.