В Україні середня пенсія станом на літо 2023 року становить 5 238 гривень, а ось максимальна обмежена - 20 900 гривень. Проте є люди, які одержують майже 100 тисяч гривень щомісяця.

Неважко здогадатися, що середня пенсія судді становить понад 97,7 тис. грн. Це єдина група пенсіонерів, виплати яких обмежені.

Про це стало відомо завдяки звіту Пенсійного фонду України.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Усього пенсії, а точніше довічну виплату отримують 3639 суддів. Для порівняння, всього в Україні — 10,69 млн. пенсіонерів. У масштабах Пенсійного фонду витрати на пенсії суддів є незначними, проте це єдина група, яка отримує особливі виплати.

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Справа в тому, що решта українців обмежена 10 прожитковими мінімумами, тобто отримувати пенсію більше 20,9 тис. гривень не можна.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Водночас, судді захистили своє право на необмежений розмір виплати в суді. Також не поширюються загальні правила призначення пенсій.

Вони одержують пенсії у розмірі частини зарплати тих суддів, які продовжують працювати. Решта українців отримують виплати за формулою, яка не дозволяє отримувати високі виплати.

Дані про пенсії в Україні
Дані про пенсії в Україні

Нагадаємо, чи вистачить 220 гривень? Як змінилися виплати працюючих пенсіонерів після індексації.

Раніше повідомлялося, що добровільні внески за тих, хто за кордоном: у ПФУ відповіли, чи можна їх сплатити.

Також, навіть внески не допоможуть? Українці можуть залишитись без частини стажу, попередження від ПФУ.