Українські біженці нині переважно проживають у Польщі, Німеччині та Чехії. У цих країнах вони знайшли не лише прихисток, а й роботу із гідною зарплатою, яка в середньому становить 30–80 тисяч грн.

Українці у Польщі отримують середній рівень зарплати, який там встановлений, а то й більше. Нині він становить 3400 злотих – близько 30 тисяч грн на місяць. Про це повідомив президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

Біженці, фото zakordon.24tv
Біженці, фото zakordon.24tv

"У Німеччині мінімалка на сьогодні становить майже 2 тис. євро (80 469 грн). Звичайно, ті, хто працюють як звичайні фізичні працівники, то вони отримують зарплату не менше за цей рівень. У Чехії заробітна плата приблизно відповідає зарплатам у Польщі", – додав фахівець.

Українці за кордоном здебільшого займаються сезонною роботою, оскільки вона не потребує освіти та знання мови, лише деякі з них знайшли кваліфіковані посади. Водночас, за даними Воскобойника, близько 350 тисяч біженців стали на облік служби зайнятості в Німеччині та шукають роботу.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

"Люди зрозуміли, що без знання мови вони можуть розраховувати на невисокий рівень заробітної плати. А якщо врахувати, що майже 70% тих, хто виїхав за кордон, мали вищу освіту, вони все ж таки спробували почати вивчати мову або підвищувати свою кваліфікацію. для того, щоб знайти кваліфіковану роботу за кордоном", – розповів Воскобійник.

Сезонна робота. Фото wp.pl
Сезонна робота. Фото wp.pl

Нагадаємо, можна заробити шалені гроші: скільки українцям платять у Великобританії за сезонну роботу.