В Україні спостерігається зниження цін на огірки, а разом з ними дешевшає ще один популярний овоч, який ідеально підійде для літнього салату. Про це свідчать дані цінового моніторингу на порталі Мінфін.

В українських супермаркетах знижуються ціни на помідори. Цінники поки що досить високі, але якщо порівнювати з попередніми місяцями, то овоч став помітно доступнішим.

Супермаркет. Фото: скрін youtub
Супермаркет. Фото: скрін youtub

Так, станом на 14 червня червоні помідори в середньому продаються по 67,42 гривні за кілограм. Для порівняння, у травні цінник був на рівні 83,42 гривні за кілограм. У супермаркетах ці помідори можна знайти за ціною від 59,99 до 74,90 грн за кіло.

Рожеві помідори найдорожчі у супермаркетах. Кілограм обійдеться в середньому 123,53 гривні. У травні цінник на ці томати був ще вищим – 133,11 гривні за кіло.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Помідори сливка поки що також не дуже тішать доступністю. Середній цінник на них знизився із 135,53 до 110,18 гривні за кілограм. Діапазон цін на цей сорт досить широкий – від 83,10 до 139,90 гривні за кілограм, залежно від супермаркету.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, салати можна їсти щодня? В Україні змінилися ціни на огірки, помідори та капусту.

Також наш портал інформував, вітамінний удар – 50 грн за 100 грамів: українцям показали свіжі ціни на місцеву черешню та лохину.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, краще дочекатися зі свого городу: за скільки можна купити молоду картоплю у супермаркетах, ціни вражають.