На українців чекає новий тарифний "сюрприз" у вигляді подорожчання послуг водопостачання та водовідведення. Підвищення тарифу на воду вже переносили кілька разів, але питання, як і раніше, стоїть на порядку денному. Як зазначали у НКРЕКУ підвищення цін – необхідний крок з економічної та технічної точки зору.

Перегляд тарифів на холодну воду та каналізацію планували вже кілька разів, але переносили розгляд питання. Наразі засідання профільної нацкомісії заплановане на 14 червня і цього дня можуть ухвалити рішення про підвищення тарифу в середньому на 30% у великих містах.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Очікується, що тарифи на холодну воду піднімуться у всіх областях, але підвищення не скрізь однакове, як у випадку з тарифом на електроенергію. Вартість водопостачання та водовідведення залежить від місця розташування населеного пункту, а також кількості споживачів та інших факторів.

Тариф на воду, скрін: YouTube
Тариф на воду, скрін: YouTube

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Нові тарифи планують запровадити для 35 водоканалів, однак у Херсонській, Миколаївській та Харківській областях платитимуть за воду за старими цінами.

Зазначається, що востаннє тарифи на воду на рівні країни переглядали майже півтора року тому – у грудні 2021 року. Нині ж це не лише вимога законодавства, а й необхідний крок з економічного та технічного погляду, адже витрати водоканалів, зокрема на електроенергію та оплату праці, зросли.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, як ефективно заощадити на електриці в літню спеку: квитанції "схуднуть" вже через тиждень.

Також наш портал інформував, Мінсоцполітики перевірить доходи та майно українців: як це торкнеться субсидіантів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії в Україні: чи вистачить грошей у бюджеті після підвищення тарифів.