Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" звернулась до українців, які не спроможні платити за комуналку в повному обсязі, та пояснила як можна оформити субсидію.

Про це компанія повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

"Подати заявку на отримання допомоги від держави можна зручним для вас способом. Особисто можна подати заяву у паперовому вигляді у територіальному відділенні Пенсійного фонду України за місцем реєстрації або фактичного проживання", - порадили в Нафтогазі.

Нафтогаз, скріншот: YouTube
Нафтогаз, скріншот: YouTube

Компанія уточнила що субсидія зараз надходить лише у монетизованому вигляді, тож українці зможуть її отримати на банківську картку отримувача або на Укрпошту.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Українці не оцінили поради від Нафтогазу, адже вони обурені тим, що їм субсидію не призначають, навіть незважаючи на складне матеріальне становище у родині.

Люди скаржаться та пишуть про те, що якщо в сім'ї є хоча б один безробітний працездатного віку, то їй субсидія також не призначається.

"Я подала на субсидію, бо чоловік потрапив під скорочення штату. П'ять місяців був на біржі праці, а потім сказали йти і подавати на субсидію, але нам відмовили, бо треба, щоб чоловік працював. А тепер скажіть – ось на біса мені та субсидія, якби мій чоловік працював би. Де ту роботу зараз знайдеш у 59 років, та зі здоров'ям проблеми", - обурилася одна з клієнток Нафтогазу.

Коментарі під постом Нафтогазу. Фото Facebook
Коментарі під постом Нафтогазу. Фото Facebook

Українці скаржаться на те, що газові компанії не те що не допомагають їм з субсидією, а навпаки накручують борги зайвими кубами газу. Споживачі розповідають про те, що так компанії роблять навмисно, щоб не давати пільги:

"Про яку субсидію ви пишете. Облгази приписали багатьом зайві куби, і на цьому вся субсидія закінчилася. Загнали у борги та субсидію зняли.

Коментарі під постом Нафтогазу. Фото Facebook
Коментарі під постом Нафтогазу. Фото Facebook

Раніше портал Знай повідомляв, проблема з показниками лічильників за газ: не можна передати та побачити стан рахунку.

Також наш портал інформував, контролер "Нафтогазу" пошкодив клієнту пломбу під час фіксації показань лічильника: у компанії відповіли на скаргу.

Крім того, ми писали, хто може позбутися тягаря оплати комуналки та отримати 100% знижку: категорії щасливчиків.