Українцям у різних країнах світу пропонують роботу, переважно сезонну. Наприклад, у Великій Британії можна влаштуватися навіть без знання англійської мови та отримувати непогані гроші.

У літній період українців запрошують попрацювати на фермах та у теплицях. Так, це нелегка праця, але вона добре оплачується – до 3500 фунтів на місяць. При цьому диплому про освіту або знання англійської мови не вимагають.

Сезонна робота. Фото wp.pl
Сезонна робота. Фото wp.pl

Окрім зарплати, охочим ще пропонують безкоштовне проживання чи знижку на оренду. Також роботодавці можуть фінансувати цілі родини українців.

У Великій Британії готові влаштувати на роботу чоловіків і жінок від 18 до 55 років, які збиратимуть продукти в теплицях та полях. Також можуть запропонувати посаду фасувальника. Графік найчастіше двозмінний, з понеділка до суботи, а працювати в середньому потрібно близько 8 годин на день.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

На околицях Лондона зарплата становить від 15 фунтів/годину, або 3500 фунтів на місяць (близько 161 тис. грн). В інших регіонах держави зарплати нижчі. Наприклад, пакувальники фруктів, ягід та грибів можуть отримати в середньому від 13,5 фунтів на годину (600 грн). А за посадку, збирання та комплектування моркви - від 2700 фунтів (майже 125 тис. грн) на місяць.

Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today
Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today

Раніше ми писали про те, що скоротить виплати і запровадить перевірки: Чехія прийняла нові правила для українських біженців

Як повідомляв Знай.ua, "Валізи додому можна не збирати": одна з країн ЄС продовжила виплати для українських біженців

Також портал Знай.ua писав, що в українців за кордоном з'явився новий спосіб подати заявку на призначення пенсії: що потрібно зробити