Є випадки, коли повістку на блокпості вручає не уповноважена на те особа, або документ не правильно оформлений.

У такому випадку можна звернутися до адвокатів, та оскаржити сповіщення через суд. Адже вручити повістку можуть у будь-якому місці, головне правило — правильність заповненого документа та відповідність того, хто її вручає. Про це пише Апостроф.

ЗСУ, фото liga
ЗСУ, фото liga

В іншому випадку, кожен громадянин України має право оскаржити цей документ, звернувшись до ТЦК, Міноборони або Нацполіції.

Повістку не мають права видавати військовослужбовці, які чергують на блокпостах, митники та співробітники поліції. Її мають вручати лише представники військового комісаріату або органу місцевого самоврядування. В іншому випадку, можна відмовитись отримувати повістку.

Популярні новини зараз
Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Як правильно оскаржити повістку

Відмова від повістки повинна бути в присутності двох свідків, також у відповідній заяві потрібно зазначити конкретні причини відмови.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Не всі посадові особи уповноважені виписувати призовникам повістки на явку до територіальних центрів комплектування. Таким чином, ви маєте право відмовитися проти отримання повістки на цілком законних підставах за певних обставин.

Нагадаємо, ми писали, що українцям із відстрочкою від призову та інвалідністю вручають повістки: юристка розповіла, чи потрібно йти до ТЦК.

Як повідомляв "Знай.ua" скрізь вимагають військовий квиток: адвокат розповів, як ТЦК примудряються хитрувати.

Також "Знай.ua" інформував, приїхали грати благодійний концерт, поїхали у військомат: в Одесі запакували музикантів, повезли відразу у десант.