Міністерство соціальної політики збиратиме інформацію про доходи та майно українців. Це безпосередньо зачепить усіх, хто претендує на житлову субсидію. Деталі розкрила голова відомства Оксана Жолнович в ефірі національного телемарафону.

Міністр соціальної політики розповіла, що уряд планує змінити механізм призначення житлових субсидій, а точніше його просити. За її словами, претендентам на отримання допомоги потрібно буде подати лише коротку заявку та інформацію про склад сім'ї, а решта роботи за Міністерством соціальної політики.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Оксана Жолнович зазначила, що відомство самостійно збиратиме інформацію про доходи та майно українців. Таким чином, процес оформлення субсидії для громадян стане значно простіше.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

"У Пенсійному фонді заведені акаунти або особисті кабінети для всіх постачальників послуг. Щоб людина не вписувала деталі про комуналку. Ми це самі збираємо за адресою постачальників, реєструючи проактивно постачальників послуг", - пояснила глава Мінсоцполітики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платити чи не платити – ось у чому питання: як дізнатися, чи нарахована вам субсидія і в якій сумі.

Також наш портал інформував, хто може позбутися тягаря оплати комуналки та отримати 100% знижку: категорії щасливчиків.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії в Україні: чи вистачить грошей у бюджеті після підвищення тарифів.