В Україні знизилися ціни на курячі яйця, соняшникову олію та трохи на свинину. Втім, більшість продуктів помітно подорожчала, зокрема хліб та овочі.

Про це свідчать дані цінового моніторингу за травень 2023 року, опубліковані на офіційній сторінці головного управління Держспоживслужби на Одещині.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Держспоживслужба регулярно проводить моніторинг цін на соціально значущі товари, список яких визначено ухвалою Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 №223.

Так, за травень 2023 року в Україні найбільше середні роздрібні ціни знизилися на курячі яйця – на 20,6%. Також на 5,8% подешевшала рафінована олія і на 2,1% впав цінник на свинину.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Разом з тим спостерігалося суттєве зростання цін на хліб та основні овочі із борщового набору. За даними, середні роздрібні ціни на батон зросли на 11,6%, житньо-пшеничний хліб став дорожчим на 9,7%. Також на 8,8% подорожчала вівсяна крупа та на 3,6% молоко.

Овочі в супермаркеті, фото: Unian
Овочі в супермаркеті, фото: Unian

Серед овочів найбільше в ціні додала білокачанна капуста – 67,7%. Буряк подорожчав на 16,5%, цибуля - на 16,3%, а картопля та морква - на 23,8% та 35,2% відповідно.

Раніше портал Знай повідомляв, українська "екзотика": яблука скоро наздоженуть у ціні апельсини, скільки коштують.

Також наш портал інформував, завести город ще не пізно: в українських супермаркетах здивували цінами на картоплю, капусту та цибулю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, морква дорожча за цибулю і "золоті" буряки: супермаркети оновили ціни на овочі.