Трагедія яку окупанти вчинили підірвавши Каховську ГЕС призвела не тільки до екологічної катастрофи. Велика кількість українців втратила свої домівки, безліч тварин загинуло та частина українських міст може залишитися без водопостачання.

Однак це не єдина біда до якої призвела така зухвала поведінка країни-агресора.

Брак електроенергії. Фото: YouTube
Брак електроенергії. Фото: YouTube

Через підрив Каховської ГЕС в Україні можуть знову запровадити відключення світла.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Сахарук зазначив, що енергетична система України зараз адаптується до непростих умов, зокрема, щоб зменшити об'єм води, що скидається в Каховське водосховище.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

електроенергія, мережі, вишки \\ фото Знай.UA
електроенергія, мережі, вишки \\ фото Знай.UA

"Станції дають додаткову генерацію, щоб споживачі по всій країні не мали відключень світла. Попри це, у вечірній час може виникати дефіцит, а отже і обмеження Виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але ситуація в енергосистемі залишається непростою, а ввечері у зв'язку з обмеженою кількістю енергоблоків у роботі може виникати дефіцит потужності", - йдеться у повідомленні.

Також у ДТЕК звернули увагу на те, що наразі найбільше відключень світла у прифронтових районах, але вони непов'язані з дефіцитом в енергосистемі.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні підвищують тарифи на розподіл світла: влітку сім'ям доведеться віддати останнє.