Історія, яка сталася з чоловіком, показує, що можна потрапити у фінансові труднощі через недбалість та незручності, пов'язані з повідомленнями від банку.

Один із клієнтів Monobank опублікував свій відгук на порталі Мінфін, Розповідаючи про те, як він непомітно опинився в боргах через збільшення кредитного ліміту без повідомлення.

Монобанк, точка видачі: фото з вільних джерел
Монобанк, точка видачі: фото з вільних джерел

Monobank, маючи право самостійно змінювати кредитний ліміт клієнтів без повідомлення, використовує лише Push-повідомлення, які можна легко пропустити.

В даному випадку клієнт отримав збільшення ліміту... у 20 разів, але, не помітивши Push-сповіщення, яке не зберігається в історії операцій, продовжив витрачати гроші. Він сприйняв збільшену суму як повернення боргу, оскільки на карті відбивався загальний баланс, включаючи кредитні кошти, і дуже легко не помітити зміни кредитного ліміту.

Популярні новини зараз
Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці
Показати ще

Спробувавши зрозуміти причину комісії, клієнт виявив, що він насправді взяв кредит. Після зміни ліміту на карті з'явилася заборгованість та простроченість у розмірі 300 гривень. У відповідь на звернення до служби підтримки клієнт отримав стандартну відповідь, що банк має право самостійно змінювати кредитний ліміт.

Скарга на Монобанк, скріншот: Мінфін
Скарга на Монобанк, скріншот: Мінфін

Скарга на Монобанк, скріншот: Мінфін
Скарга на Монобанк, скріншот: Мінфін

"Така гра в наперстки – це не те, чого чекає клієнт, користуючись одним із найпопулярніших банків країни, і це не можна виправдати тим, що це було не спеціально", - заявив він.

Скарга на Монобанк, скріншот: Мінфін
Скарга на Монобанк, скріншот: Мінфін

Нагадаємо, "обдурили на 100 гривень і радіють": Sense bank залишає українців без грошей і псує настрій

Як повідомляв "Знай.ua", власники карток "Ощадбанку" скаржаться на затримку пенсійних виплат: "На якій підставі?"

Знай.ua писав, "ніде не приймають...": українцям з депозитами в "ПриватБанку" допомогли скотчем, просто на касі