Для деяких категорій громадян України є гарантовані знижки на оплату комуналки у розмірі до 50%. Важливо знати, хто саме має право звернутися із заявою до відповідних органів влади для отримання таких солідних пільг.

Про це розповіла директор департаменту соцполітики Рівненської ОДА Роза Слободенюк українським журналістам.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

"З 1 січня всі виплати буде монетизовано. До цього часу пільги для військових було перераховано в рахунках за оплату комунальних послуг. Дуже важливо в громадах донести інформацію до населення, адже люди зіткнуться з тим, що з нового року в платіжках буде вказано повну вартість "ЖКУ. Особливо це стосується людей, які через свої вікові обмеження, можливо, не до кінця розуміють, як цей процес відбувається", - розповіла Роза Слободенюк.

Зауважимо, що у березні було підписано Закон "Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"".

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Цим законом розширено коло осіб, віднесених до учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, доповнивши їх:

- добровольцями Сил територіальної оборони Збройних Сил України;

- особами, які увійшли до складу добровольчого формування територіальної громади та особи, які увійшли до складу громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону відповідно до Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону";

- особами, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України.

Нагадаємо, хто може позбутися тягаря оплати комуналки та отримати 100% знижку: категорії щасливчиків.

Раніше повідомлялося, що в Україні з червня підняли тариф на електроенергію: кому доведеться "відвалити" на півтисячі більше.

Також, українців змусять повернути субсидію: всю або частину отриманих грошей.