Для наших читачів, які уважно стежать за цінами на найпопулярніші фрукти, є важливі новини. Надходить інформація, що відпускні ціни на яблука в Україні встановили справжній антирекорд.

Таких цін не було за всю історію незалежності нашої країни.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Яблука. Фото: скрін youtube
Яблука. Фото: скрін youtube

У перші тижні літа відпускні ціни на яблука вже зросли до 25-37 грн/кг ($0,68-1,01/кг), що в середньому у 1,6 раза дорожче, ніж наприкінці травня.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати
Показати ще

Таке стрімке зростання цін ключові гравці ринку пов'язують із мінімальною пропозицією як самих яблук, так і сезонних фруктів та ягід.

Цього року через холодну та затяжну весну дозрівання більшості сезонних фруктів та ягід значно сповільнилося. При цьому не слід забувати, що частина Херсонської та Запорізької областей, які традиційно виступали основними постачальниками цієї продукції на український ринок, перебувають під окупацією.

Яблука, фото: Знай.ua
Яблука, фото: Знай.ua

Також варто зазначити, що пропозиція якісного яблука на українському ринку останні кілька тижнів скоротилася до мінімуму, оскільки більшість українських садівників уже завершили сезон реалізації цих фруктів.

При цьому яблука ранніх сортів сьогодні на ринок не надходять. Ті виробники, які на сьогодні ще мають певні запаси якісного яблука, миттєво відреагували на ситуацію і відразу ж підняли відпускні ціни.

Нагадаємо, в Україні зростають ціни на молочну продукцію: скільки коштуватиме сметана, сир і молоко в червні.

Раніше повідомлялося, що попит і ціни різко впали: українці не готові платити шалені гроші за полуницю, продавці у відчаї.

Також, бутерброди будуть без ковбаси: українські супермаркети оновили ціни на батон, чорний хліб та вершкове масло.