Через звірства, яка вчиняє росія на нашій території з початку повномасштабного вторгнення, велика кількість громадян вимушена виїжджати закордон щоб урятувати свої життя.

Так, через підрив Каховської ГЕС багато українців залишились без даху над головою, тож частина буде їхати закордон у пошуках кращої долі.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

У разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання пенсія, призначена в Україні, може бути сплачена за шість місяців наперед перед від'їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем проживання.

Такий порядок виплати пенсій у разі виїзду за кордон визначено статтями 47, 51 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Закордонний паспорт, 24 канал
Закордонний паспорт, 24 канал

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

У ПФУ чиновники нагадують, що, відповідно до закону, пенсія в Україні виплачується в грошовій формі щомісяця до 25 числа через відділення держкомпанії "Укрпошта" або через банк за вказаним в заяві місцем проживання пенсіонера в межах України.

Якщо пенсіонер отримував свої кошти на картку – для нього нічого не зміниться, якщо він за кордоном. Проте, якщо оплата була готівкою, тоді варто через сайт ПФУ змінити спосіб отримання.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Для тих пенсіонерів, які перебувають за межами України, можлива і виплата пенсії за кордоном. Однак лише у тому випадку, якщо з державою, в якій перебуває пенсіонер, підписано відповідну угоду.

Нагадаємо, ми писали, що депутат пояснив пенсіонерам, чому вони такі бідні.

Як повідомляв "Знай.ua", грошей не бачити: українцям можуть законно не виплачувати лікарняні.

Також "Знай.ua" інформував, понад 4 тисячі гривень: хто з пенсіонерів отримає великі доплати.