Для всіх наших дорогих читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх пенсійних виплат та постійно стежать за темою індексації, є дуже важливі новини. Деяким громадянам пообіцяли солідну надбавку.

Повідомляється, що колишнім політв'язням комуністичного режиму виплачуватимуть щомісячну надбавку до пенсії у розмірі 4200 гривень.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "На пенсії".

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Так, йдеться про борців за незалежність України, які за часів тоталітарного режиму СРСР зазнали репресій з політичних чи релігійних переконань (були позбавлені волі або безпідставно поміщені до психіатричної установи) та згодом були реабілітовані.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Верховна Рада ухвалила відповідні зміни до законів "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" та "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Гроші на виплати з'являться завдяки скасуванням пенсій за особливі заслуги перед Україною для народних депутатів України, депутатів колишніх Союзу РСР та РРФСР, членів Кабінету Міністрів України та Уряду колишньої РРФСР.

Вказана сума (4200 грн.) щорічно індексуватиметься, починаючи з 1 березня 2024 року.

Нагадаємо, чому затримують пенсію? Українцям назвали категорії, які не стоять у черзі.

Раніше повідомлялося, що переселенцям дадуть другий шанс: як отримати ваучер.

Також, послуги "Дії" для українців за кордоном: які доступні - повний список.